Könyvajánló

James Clear: Atomi szokások. Ez a könyv, hát, hogy is fogalmazzak. Rájöttem, miért bénázom el a sok újévi fogadalmat, miért vallanak kudarcot a diétás korszakaim, és miért vagyok tompa és unott néha a munkámban.

James a maga életútján keresztül tapasztalja meg, mint hivatásos sportoló, hogy milyen hatalma van a szokásoknak életének minden korszakában. Aprólékosan és sok példán keresztül mutatja meg, hogy néha az az 1% változtatás mekkora csodákra képes.

És hogy miért ajánlom ezt a könyvet? Mert talán te is elgondolkoztál már azon, hogy miért hal el mindig a motivációd és tart csupán 1 hétig a lendület, amikor valami újat szeretnél bevezetni az életedbe. Pedig csak nem látjuk a felmagasztalt cél miatt az apró teendőinket. Tiszta szívből és fejből ajánlom a MotiBooks egyik alapkönyvét.

Olvass tovább…


Anthony de Mello: Ébredj tudatára című könyvében lerántja a leplet önmagunkról, a boldogságunk “érdekében” gyártott saját hazugságainkról.

Anthony de Mello nagy sikerű könyve kötelező olvasmány lehetne minden éhező léleknek. Arra ösztönöz, hogy lássunk, ne csak nézzünk. Hogy érezzünk, ne csak imádkozzunk. Felelősséget tesz a vállunkra. Életünket senki nem irányíthatja, csak mi magunk. De ehhez először le kell vetkőzni hitünket, elvárásainkat, illúzióinkat.

Olvass tovább…


Jan Chozen Bays: Tudatos étkezés  című könyve kivételes módon megtanít az élet örömére, a tudatos szemléletmód szükségességére az étkezésen keresztül.

Hazaérek, jöhet a nápolyi. Ha írok, felkeresem a csokikat. Éjszaka unatkozom? Szaladok egy vaníliás karikáért. Bármit is csinálok, egy zacskó hántolt, sós napraforgómag eltűnik a háztartásból… általam.

Jan Chozen Bays: Tudatos étkezés című könyvét egy számomra nagyon fontos embertől kaptam.

Ez a könyv, több, mint recept a helyes étkezésre.

Olvass tovább…


Ryan Holiday: Az akadály maga az út  című könyvében  következetesen végigjárja azokat az”utakat”, amelyeket kikerülhetünk életünk során, csak éppen nem érdemes. 

Ryan Holiday

Többségünk cselesen kibújik a felelősség alól, ám végül mindig rájövünk, hogy ez elkerülhetetlen.

Az igazi szabadságot akkor érezzük, amikor teljes tudatunkkal és szívünkkel megtapasztaljuk, saját magunk befolyásolhatjuk a sorsunkat, a boldogságunkat, és a szomorúságunkat egyaránt.

Olvass tovább…


Heike Hoyer német pszichoterapeuta nagyszerű könyve, A hörcsög Taoja című kisregény, az egyik legcukibb összefoglalója annak, hogyan érdemes felnőtté válni.

Heike Hoyer Egy hörcsög Taoja

A történet főhőse Lali, a kis hörcsög, akinek életét születésétől kezdve végig kísérhetjük, egészen a felnőtt hörcsög lét kialakulásáig.

A kis hörcsög megismeri az embert, megismeri a természet törvényeit. Tapasztal és érez, míg végül el nem éri végső célját. 

Olvass tovább…


Michael A. Singer: Az elengedés szabadsága című könyve pontosan az a típusú könyv, amely megváltoztatja az ember életét.

michael singer

Az út, ami a szabadság felé visz, sok mindenki álma. Michael is erre törekedett, alázatosan, csendben, önmagába fordulva.

Singer a saját sorsának útján keresztül mutatja be, miként tudott mindent elengedni.

Egy emberöltőn át tartó kísérletet hajtott végre, mialatt megtanulta, miképpen lehet feladni személyes céljait és igába kényszerítő vágyait, hagyva, hogy az élet döntsön a körülötte keletkező történésekről.

Olvass tovább…


Simon Sinek: Találd meg a miértedet című könyve tökéletes időzítéssel került be az életembe.
Egy munkahelyi válság kellős közepén találtam magam, amikor szenvedésem fő forrása létem megkérdőjelezése volt munkámat illetően.

Simon Sinek

Vajon elértem, amit akartam?

Feltetted-e már valaha is komolyan a kérdést magadnak, miért ott és azt a munkát végzed, amit és ahol? Tudod, mi az, amit igazán szeretsz a munkádban?

Simon megmutatja, miként fedezhetjük fel magunkban az élethivatásunkat, mi az, ami boldoggá tesz bennünket és miképpen tudjuk kiaknázni saját képességeinket egy örömteli munkakörnyezet kialakításában.

Olvass tovább…


3 hozzászólás “Könyvajánló” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.