Heike Hoyer: A hörcsög Taoja

Heike Hoyer Egy hörcsög Taoja

Heike Hoyer német pszichoterapeuta nagyszerű könyve, A hörcsög Taoja című kisregény, az egyik legcukibb összefoglalója annak, hogyan érdemes felnőtté válni.

A történet főhőse Lali, a kis hörcsög, akinek életét születésétől kezdve végig kísérhetjük, egészen a felnőtt hörcsög lét kialakulásáig.

Ahogy a kis állatka keresi őseit, úgy bontakozik ki oldalról oldalra az önmagához vezető út minden sarokköve is.

Amikor a kereskedésben egy Matuzsálem nevű öreg, kopott bundás patkány a Lét hírnökének nevezi a kis Lalit, ő még mit sem sejtve indul felfedező útjára egy véletlen balesetnek köszönhetően. 

A hörcsög Univerzumban ugyanúgy működik a tudat alatti kommunikáció, amit pusztán hörcsög netnek neveznek. Lalit hosszú útja előtt anyukája eképpen engedi a messzi, ismeretlen távolba, mikor Lali a léte értelmét kérdőjelezi meg: 

“Mindig van értelme, csak nem mindig tudjuk megérteni. Ne légy elkeseredve, még ha oda is kell menned, ahová most még nem akarsz.”

A kis hörcsög megismeri az embert, megismeri a természet törvényeit. Tapasztal és érez, míg végül el nem éri végső célját. 

Útja során társai tökéletes tükröt mutatnak nekünk, embereknek, hogy mi végre működünk. 

Olyan fontos értékeket lát meg Lali, mint a család működése, az összetartás, az egymásról való gondoskodás. A kezdeti ellenállását követően a ragaszkodás és egymáshoz tartozás is kialakul kis lelkében. Megtanulja, hogyan értelmezze az őt körülvevő Bölcsek szavait. Kérdéseket tesz fel magának, amelyekkel önmagát igyekszik feltérképezni. Rátalál a szerelem, megérinti a halál. Legyőzi a félelmeit és elfogadja a maga természetességével az érzéseit. Barátokra lel és ellenségeket szerez. 

Minden olyan akadályt elé gördít az élet, amelyekkel mi, emberek is szembesülünk napról napra. Életről életre. 

Csak mi általában véve nem kérdőjelezzük meg a bennünk élő gondolatokat. Lali megteszi.  A léte értelmét keresi, és képes ezért az ismeretlent is felfedezni. 

Ajánlom mindenkinek ezt a szellemes, kalandos, izgalmakkal teli kisregényt Heike Hoyer tollából, amelyben egy hörcsög történetein keresztül, könnyed módon tárja fel előttünk az élet igazságait.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ismerd meg a Stressztudatosság módszer alapjait és nézz bele a Kezdő csomagba!

Szerezd meg most a Kezdő csomagot, mindössze

3.990 forintért

KATTINTS IDE

This will close in 0 seconds