Michael A. Singer: Az elengedés szabadsága

michael singer

Michalel A. Singer: Az elengedés szabadsága című könyve pontosan az a típusú könyv, amely megváltoztatja az ember életét.

Az enyémet legalábbis mindenképpen.

Az út, ami a szabadság felé visz, sok mindenki álma. Michael is erre törekedett, alázatosan, csendben, önmagába fordulva.

Kezdetekben Michael A. Singer is egy hétköznapi fickó volt, barátnővel, munkával. Az élete ment a maga irányába. Egy napon aztán egy ismeretlen hang szólította meg. Szinte az őrületbe kergette, nem telt el úgy perc, hogy a hang ne kommentálta volna a gondolatait, a döntéseit. Ám végül nem a teljes elmeháborodás, hanem az elengedés szabadsága vált életének legfőbb céljává. 

De mit is jelent az elengedés szabadsága?

Singer a saját sorsának útján keresztül mutatja be, miként tudott mindent elengedni. Az egyetemi előadásokról rendszeresen meglógó, egy házasság nyomasztó üressége alól kibúvó férfi élettörténete nyílik meg a sorok között, aki néhány évtized alatt milliárdos vállalatok tulajdonosává vált. Mindezt úgy, hogy nem akart gazdag, sikeres, befolyásos ember lenni.

Egyszerűen csak élni akart. Függetlenül, békében, egymagában. 

Ennek ellenére mégis ezrek követték őt, meditációs központok épültek köré, vállalatok sora alakult ki a keze alatt. Mindezt úgy, hogy semmiért nem aggódott, semmit nem hajtott, s a csenden kívül semmire nem vágyott. 

Egy emberöltőn át tartó kísérletet hajtott végre, mialatt megtanulta, miképpen lehet feladni személyes céljait és igába kényszerítő vágyait, hagyva, hogy az élet döntsön a körülötte keletkező történésekről. 

Számomra azt mutatta meg ez a könyv, hogy ha önmagunkat és a belső világunk megismerését követjük, akkor a minket érő stressz, a bennünket bántó körülmények és a felénk támasztott külső-belső követelmények porba hullanak, a megsebzésünk nélkül. 

Ajánlom azok számára, akik úgy érzik, az őket körülvevők mind csak akarnak, csak elvennének. Azoknak, akik esténként azzal a tudattal alszanak el, hogy senkinek nem tudnak megfelelni. Azoknak, akik mások véleménye alapján rendezik az életüket és hozzák meg a döntéseiket. Azoknak, akik veszteség-tudatban élnek és a múlton keseregnek. Azoknak, akik felszabadulttá szeretnének válni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ismerd meg a Stressztudatosság módszer alapjait és nézz bele a Kezdő csomagba!

Szerezd meg most a Kezdő csomagot, mindössze

3.990 forintért

KATTINTS IDE

This will close in 0 seconds