Simon Sinek: Találd meg a miértedet

Simon Sinek

Simon Sinek: Találd meg a miértedet című könyve tökéletes időzítéssel került be az életembe.

Egy munkahelyi válság kellős közepén találtam magam, amikor szenvedésem fő forrása létem megkérdőjelezése volt munkámat illetően.

A munkám örömet és boldogságot okoz, vagy már csak kényszeredett és gyomorégéssel teli reggelek várnak rám az irodában? 

A szabadságodat követően sírni tudnál, ha csak arra gondolsz, hogy vissza kell menned dolgozni? 

Feltetted-e már valaha is komolyan a kérdést magadnak, miért ott és azt a munkát végzed, amit és ahol? Tudod, mi az, amit igazán szeretsz a munkádban?

Ha képzeletben válaszolnál is rá, mi lenne a válaszod? Mert közel van? Mert sok pénzt ad? Mert valamiből meg kell élni? Mert ezt találtad csak?

Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy szeretem azt a munkát, amit éppen végzek. 

Ez korántsem azt jelenti, hogy válogatós és finnyás vagyok. Voltam már mosogató szállodában, voltam takarító, voltam mozis jegyszedő, gyári munkás. Volt olyan állásom, amit két hét után feladtam, mert nem nyújtott szellemi többletet számomra. 

Így utólag visszagondolva, valahonnan mindig összeszedtem azt a bátorságot, ami váltáshoz kellett. Vagy az élet rákényszerített. 

Munkám során rengeteg olyan emberrel dolgoztam és dolgozom együtt, akik szemmel láthatóan nincsenek jó helyen. Nem azért, mert a szakmai tudásuk nem megfelelő. Azért, mert az elhivatottságuk és lelkesedésük valahol nagyon messze járnak attól, ahol éppen a munkájukat végzik. Keserűen érkeznek az irodába, kényszeredetten vállalnak új feladatokat. 

Simon megmutatja, miként fedezhetjük fel magunkban az élethivatásunkat, mi az, ami boldoggá tesz bennünket és miképpen tudjuk kiaknázni saját képességeinket egy örömteli munkakörnyezet kialakításában.

Mindemellett, a könyvben leírt technikákat az élet más területein is tudjuk alkalmazni, hiszen a felismert értékrendünk alapján a munkában, a magánéletben, az emberi kapcsolatokban is sokkal bátrabbá és kiegyensúlyozottabbá válhatunk. 

Ahogy Simon Sinek könyvét az utolsó soráig magamba szívtam, tudtam, hogy a változást már nem elkerülni szeretném, hanem elkapni azon nyomban. Bátran ajánlom azok számára, akik reggelente a Bárcsak ne kéne kezdetű mondattal köszöntik a napsugarakat, vagy a szomszéd Lajos bácsit.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ismerd meg a Stressztudatosság módszer alapjait és nézz bele a Kezdő csomagba!

Szerezd meg most a Kezdő csomagot, mindössze

3.990 forintért

KATTINTS IDE

This will close in 0 seconds