Ryan Holiday: Az akadály maga az út

Ryan Holiday

Ryan Holiday: Az akadály maga az út című könyvét már nagyon régóta szerettem volna elolvasni az Egó az ellenség című könyve után.

Minél inkább elmerültem az öngyógyítás világában, annál többször jött velem szemben a tény: az akadályok értünk vannak.

Ryan Holiday egyenesen azt mondja, az út, amit járunk, maga az akadály, amellyel merni kell szembenézni.

Minden, ami történik velünk, a saját világunk formálása, kizárólag rajtunk múlik. A percepcióink, a hozzáállásunk, a lélekjelenlétünk szerint szabjuk meg, milyen irányba haladunk. 

Többségünk cselesen kibújik a felelősség alól, ám végül mindig rájövünk, hogy ez elkerülhetetlen.  

“Minden helyzetben hatalmunkban áll valami felett állni.”

A történeteinket mi alakítjuk, azzal, ahogy érzünk, ahogy látunk, ahogy cselekszünk vagy várunk, vagy ha elfogadunk vagy kezdeményezünk. 

Az igazi szabadságot akkor érezzük, amikor teljes tudatunkkal és szívünkkel megtapasztaljuk, saját magunk befolyásolhatjuk a sorsunkat, a boldogságunkat, és a szomorúságunkat egyaránt.

Ryan a könyvben következetesen végigjárja azokat az”utakat”, amelyeket kikerülhetünk életünk során, csak éppen nem érdemes. 

Számos példán keresztül láttatja meg, hogy egyes értékek hiánya esetén milyen lehetőségeket enged el az ember maga mellett. Olyan értékekről ír, amelyek több száz évvel ezelőtt is irányt mutattak, és amelyek a ma emberének is felbecsülhetetlenek. 

Ami nagyon tetszik a könyvben, hogy nem kísérleti körülmények árnyékából, tudományosan alátámasztva tereli olvasóit a helyes élet megélése felé, hanem praktikus, egyszerű, már-már hétköznapi megfogalmazásban mutatja be mit nyerhetünk és mit veszíthetünk, ha rossz irányt választunk. 

Az üres frázisok helyett arról szól, hogy a kitartás miért fontos, a cselekvés miért nélkülözhetetlen, és a jelenben élni miért életigenlő magatartás. 

Ajánlom mindazoknak, akik úgy érzik, az életük elakadt. Olyan helyzetek gyógyítására, amikor tudjuk, hogy indulnunk kell, csak a támogató elmélet és a gyakorlati útmutató hiányzik az első lépésekhez. Azoknak, akikben ott tombol az ismeretlen érzés, hogy tenni szeretne, de nem tudja merre induljon. És ajánlom a “hétköznapoknak”, hogy minden nappal új kihívások által tanulhassunk.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ismerd meg a Stressztudatosság módszer alapjait és nézz bele a Kezdő csomagba!

Szerezd meg most a Kezdő csomagot, mindössze

3.990 forintért

KATTINTS IDE

This will close in 0 seconds