Jan Chozen Bays: Tudatos étkezés

Jan Chozen Bays: Tudatos étkezés című könyvét egy számomra nagyon fontos embertől kaptam kölcsönolvasásra. Mindketten a tudatos élethez vezető utat keressük, és ez az életünk számos területén jelen van.

A”miért nem tudok lefogyni” hisztijeimet hallgatta valószínűleg már elég régóta, mert egy napon ezzel a könyvvel állított be hozzám.

Hogy célzásnak veszem-e a jelzést? Nanáhogy!

A könyv első oldalai azonnal rabul ejtettek. Ha bárki orvosi és tudományosan meghatározott sejtszintű magyarázatot keres a rossz étkezéseire, azoknak ezt a könyvet nem ajánlom.

Nagyjából a 15. oldalon jártam, amikor hangosan felnevettem. A Tudatos étkezést próbálom elsajátítani egy tányérnyi csoki és nápolyi mellett, amelyek életem szerves és elengedhetetlen részét képezik. 

Hazaérek, jöhet a nápolyi. Ha írok, felkeresem a csokikat. Éjszaka unatkozom? Szaladok egy vaníliás karikáért. Bármit is csinálok, egy zacskó hántolt, sós napraforgómag eltűnik a háztartásból… általam. 

Jan Chozen Bays nagyon messziről indul a tudatos étkezés megértése érdekében.

 A könyv írása közben is számtalan alkalommal ébredt rá, hogy észrevétlenül nassol. S miközben tömte magába a gyorséttermi menüket, kereste a pszichés tényezőket, amik arra kényszerítenek bennünket, hogy csak együnk, csak együnk és újra csak együnk. Gondolkodás nélkül. 

Én meglehetősen spiri vagyok, és no lám, a könyv első része is erről szól. Miért fontos a tudatos jelenlét? Hogyan veszítjük el a kapcsolatot a jelennel? 

“Könnyen beláthatjuk, életünk milyen nagy részét töltjük a múlttal és a jövővel való foglalkozással a jelen rovására, márpedig a jelen az egyetlen olyan idő, amikor táplálni tudjuk önmagunkat, amikor látni, tanulni, fejlődni, változni, gyógyulni tudunk, ki tudjuk fejezni az érzéseinket, szeretni és mindenekfelett élni tudunk.”

Kezdetben többször is visszalapoztam a könyv borítójára, hogy biztosan egy étkezésről szóló könyvet olvasok? 

A bevezető fejezetek ugyanis mind inkább arról szólnak, milyen elvárásaink vannak az életben, mennyi csalódás érhet minket és miként kezeljük azokat. 

Aztán szépen lassan áttér az étkezés pszichológiájára. 

Megmutatja számunkra, honnan indul az étkezésünk, mikor vált szokássá és mikor vált rossz szokássá. 

Megismerteti az olvasót azokkal az irányelvekkel, amelyek által élvezetessé és tudatossá tehető a mindennapi falatozásunk, táplálva szívet, lelket, testet egyaránt. 

Ez a könyv, több, mint recept a helyes étkezésre. 

Megtanít arra, hogy a szeretetnek mennyi formája létezik, hogy hálásak legyünk az életünk összes pillanatáért, és hogy vágyainkat a megfelelő módon és időben elégítsük ki boldogságunk érdekében. 

Ha visszaadom a könyvet, kíváncsi leszek, mennyi csokoládé fog elfogyni az olvasása közben…


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ismerd meg a Stressztudatosság módszer alapjait és nézz bele a Kezdő csomagba!

Szerezd meg most a Kezdő csomagot, mindössze

3.990 forintért

KATTINTS IDE

This will close in 0 seconds